Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku traži novog ravnatelja, a dobilo je junakinju šibenske nezavisne političke scene Iris Ukić Kotarac

Da HNK u Šibeniku natječajem od 5. siječnja traži ravnatelja nije ništa čudno jer sadašnjoj ravnateljici Maji Trlaji istječe mandat. Začuđuje priča koju je razotkrila uporna vijećnica Gradskog vijeća grada Šibenika Iris Ukić Kotarac s Nezavisne liste Stipe Petrina.

Pravnica po struci, vijećnica u 2 mandatu i po istraživanju jednog portala, u Šibensko-kninskoj županiji najpopularnija političarka (iza prvoplasiranog Stipe Petrina), obznanila je javnosti ono što se dugo godina naslućivalo, ali što se nitko nije usudio razotkriti do kraja. Novo Kazališno vijeće potvrdilo je tako što je Ukić Kotarac govorila javno na Vijeću. Gotovo pune dvije godine ova vijećnica tražila je odgovore ne samo od gradskih službi i same ravnateljice već i putem zahtjeva za pristup informacijama. Na kraju, svoje navode potvrdila je dokumentima i što je važnije zaključkom novog Kazališnog vijeća koje je doslovno apostrofiralo njezine navode. Izbor sadašnje ravnateljice nije bio u skladu s aktima. Prije 4 godine, za ravnatelja nije se tražilo iskustvo u struci pa je zaposlena osoba koja nije imala potrebno iskustvo koje bi jedan ravnatelj kazališta ipak trebao imati.
U svakom slučaju, ova pravnica „krši“ pravila onog što su građani navikli čuti i doživjeti od običnih političara. U svojim istupima uvijek konkretna i precizna usudi se postavljati prava pitanja na koja joj vlast ne daje odgovore, ali ih ona uporno traži.

Jedno je jasno, šibenska politička scena dobila je svoju heroinu koja (ipak) riskira odmazdu jer se usudila ići do kraja. Da joj predstoji teška borba, vidljivo je i iz političkog habitusa njezinog mentora Stipe Petrina kojeg lažnim optužbama, kaznenim prijavama i podcjenjivanjem iz političkog prostora pokušavaju ukloniti punih 17 godina.

Iris Ukić Kotarac je prije nekoliko dana dala intervu za Šibenik News na ovu temu, a što je o tome govorila možete pročitati OVDJE.

Izvor: DalmacijaDanas