Stop cenzuri i siromašenju građana

Neargumentirano ukidanje emisije HRT-a Hrvatska uživo posljednji je u nizu napada na Ustavom zajamčena prava javnosti da bude izvještena o svim zbivanjima u društvu, te napad na prava svake osobe na slobodu izražavanja i mišljenja, pa kao građanka Republike Hrvatske i vijećnica u Gradskom vijeću Šibenika apsolutno podupirem opravdani prosvjed građana koji se protive ukidanju te emisije i daljnjem ugrožavanju medijskih sloboda u Hrvatskoj.

Nužna je profesionalizacija standarda na javnoj televiziji, a povratak emisije Hrvatska uživo u program HRT-a je neminovni prvi korak u tom smjeru.

Osuđujem svaki nasrtaj na medijske slobode u Hrvatskoj bilo da je riječ o cenzuri na javnoj televiziji, javnom paljenju naslovnica slobodnih medija koji izlaze na nacionalnoj razini ili ‘kupovanju’ novinara i cijelih portala na lokalnoj razini.

Vladajući HDZ igra vrlo opasnu igru i svojim učestalim nasrtajima na medijske slobode predstavlja prijetnju demokraciji, pluralizmu i svim onim civilizacijskim vrijednostima za koje smo donedavno vjerovali da su neotuđive.

Pozivam sve građane da se pojedinačno i organizirano priključe prosvjedu „JAVNA TELEVIZIJA ZA SVE“ koji će se u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva održati u Zagrebu dana 15.rujna s početkom u 9,00 sati.

Borimo se za pravo da budemo točno informirani jer mi plaćamo HRT. Spriječimo efekt ispiranje mozga i neka nam ovaj prosvjed bude uvertira u životno važan PROSVJED PROTIV POREZA NA NEKRETNINE koji će se održati u Zagrebu dana 21.rujna 2017. godine u Zagrebu u 17,00 sati na Cvjetnom trgu.
STOP CENZURI I SIROMAŠENJU GRAĐANA