Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad otvorio aqua park na Poljani

Kratka kronologija trakavice vezane uz projekt osnivanja Sveučilista u Šibeniku od 2009 do 2017. godine

“Uz vodeni sat i skakaonicu koja zaklanja zgradu kazališta, dobili smo još jednu atrakciju, ronjenje u garaži i rafting u ulici Petra Grubišića”, napisala je na svom Facebook profilu Iris Ukić Kotarac, gradska vijećnica s NL Stipe Petrine

Lako je biti nespretan s javnim novcem bez obzira da li on dolazio iz Unije ili iz džepova građana, kad znaš da imaš novo mjesto za selfije (bez obzira što su ti noge u vodi).Važno je da je novo i “naše”. Bez obzira na sve, krivca za današnju situaciju ne treba tražiti u lošem vremenu već u investitoru, projektantu i nadzoru”, kaže ona.

Iris Ukić Kotarac smatra da se danas potvrdilo da je ulaz u garažu, koji je sam po sebi ružan i zaklanja povijesnu zgradu kazališta, trebao biti na drugom mjestu, a ne na udaru oborinskih voda iz ulice Petra Grubišića, a posebice ne zbog stanja u Zvonimirovoj koja je i ranije uslijed kiša bila preplavljena a sada i nakon rekonstrukcije i dalje ima neefikasan sustav oborinske odvodnje.Grad otvorio aqua park na PoljaniPOTOP U PODZEMNOJ GARAŽI / Kratkotrajni pljusak napunio garažu vodom, slijevala se i iz Ulice Petra Grubišića“Ne znam da li je projektant razmatrao ovaj problem slijevanja enormnih količina vode iz čak dva pravca (ulica P. Grubišića Zvnimirova), ali gradski oci su trebali i mogli razmišljati o ovom problemu i predvidjeti ovaj mokri scenarij.Projekt je trebao i morao biti napravljen da može izdržati ne 11 minutni već 11 satni pljusak. Dakle trebalo je sve predvidjeti za najgori mogući scenarij a on je potop jer klimatske promjene su tu a nemamo svi duge vratove kao šibenske garažne žirafe. Ako se i pogriješilo s niveletom Zvonimirove, i ako su sabirna okna krivo postavljena, propust se nije smio dogoditi s ulazom u garažu koji “pije” vodu iz čak dvije ulice”; sdmatra ona i dodaje:

“Uz navedeno, te uz situaciju u Docu i uvalu Pekovac, smrad kolektora koji guši građane Podsolarskog, sasvim je jasno da je sustav postavljen krivo i da se oborinske i fekalne vode se ne smiju prikupljati zajedno. Doslovno plivamo u govnima, za to je kriva struka ali i birači”.