Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Prisegnuli suci porotnici Županijskog suda u Šibeniku

Prisegnuli suci porotnici Županijskog suda u Šibeniku

Novo izabrani suci porotnici u ovaj ponedjeljak imali su čast prisegnuti pred čovjekom koji je u svojih 20 godina društveno korisnog rada dokazao da su pravednost, odlučnost, upornost, čast i dostojanstvo rijetkost u javnom političkom životu.

Kako je život pun iznenađenja važno je naglasiti da je ovaj ČOVJEK toliko puta bezrazložno osporavan, dobio satisfakciju stati pred određene ljude i tražiti od njih da prisegnu da će raditi kako to nalaže zakon.
Nejednakost pred zakonom, šikana, neopravdane optužbe ali i briljantna (pravna) rješenja, argumentacije i logička razmišljanja (koja su rušila ustaljenu sudsku praksu), obilježili su 20 godina “suradnje” Stipe Petrina i pravosudnih organa.

Danas na Veleučilištu u Šibeniku održana je svečana prisega sudaca porotnika Županijskog suda u Šibeniku.
Suci porotnici prisegnuli su pred predsjednikom Županijske skupštine gospodinom Stipe Petrina te su se obvezali svojom čašću da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.

Novoizabranim sucima porotnicima prigodnim riječima obratila se predsjednica Županijskog suda u Šibeniku gđa. Nives Nikolac, te im zaželjela puno uspjeha u obnašanju ove časne dužnosti. Suci porotnici biraju se iz redova uglednih građana, a mandat im traje 4 godine.

#pravdazasve

Foto: Grgo Soža