Prisjetimo se…

NEZVISNA LISTA STIPE PETRINA
Rupe 11.
Primošten 22 202
OIB: 23924878047

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
MEDIJIMA- svima

Župan Šibensko kninski Goran Pauk i stručne službe županije u koordiniranoj akciji za rušenje rejtinga Stipe Petrina, u jučerašnjem priopćenju za javnost i istupima na Županijskoj skupštini, iznijeli su niz neistina na račun Petrine i njegove Nezavisne liste.

U cijelosti netočan je navod da politička stranka Nezavisna lista Stipe Petrina stručne službe županije ne bi obavijestila o službenoj (i jedinom) računu političke stranke NLSP i da bi službe političku stranku kontaktirale da bi postojao problem oko računa!

Naime još 19. siječnja 2015. godine u 13.40 sati tajnik NLSP-a obavijestio je stručne službe županije, konkretno gđu. Katarinu Gatara o službenom računu stranke. Navod župana i gđe. Bilušić da na navedeni račun stranke županija ne bi mogla isplatiti pripadajuća sredstva, u cijelosti je netočan. Kolege gđe. Bilušić službenici kako u Gradu Šibeniku, općinama Primošten, Tribunj i Pirovac na račun broj: HR94 2330 0031 1534 3713 6 HRK, od dana kada je isti otvoren u Splitskoj banci d.d redovito uplaćuju sva pripadajuća sredstva! Dakle klevetnički je i neosnovan navod župana da je u konkretnom slučaju riječ o računu otvorenom na fizičku osobu kao i njegovom zaključku!

Ujedno navedeni račun stranke prošao je kontrolu Državnog ureda za reviziju pa će sukladno navedenom, protiv odgovorih osoba u Županiji biti pokrenuti odgovarajući postupci sve zbog uskraćivanja isplate pripadajućih sredstava!

Kako je ovo još jedan neuspio pokušaj diskreditiranja Stipe Petrina, naglašavamo nezavisni Petrina, kako je poznato javnosti, još 2001. godine kao pojedinac bez zaleđa stranke, (HDZ) koja je u 25 godina građane ove države dovela do ruba siromaštva, istu tu Općinu Primošten koja je bila pod njihovom vlasti, izvukao iz ralja lokalnog HDZ-a i dokazao kako se pojedinac može uspješno suprotstaviti sustavu u okviru kojeg Pauk egzistira ali izvan istog, s obzirom na svoje profesionalne rezultate, ne bi imao ikakvu važnost.

Zbog toga točno je da će MOST nezavisnih lista predvođen Stipom Petrina, upravljati Hrvatskom na način kako to radi Stipe u općini, pa je opravdan županov strah jer u tom slučaju neće biti mjesta nestručnim i nepoštenim ljudima koji devastiraju Hrvatsku.

U odnosu na navode župana Pauka da bi Petrina obmanjivao javnost o tome da svoju dužnost obnaša volonterski, ističe se da su upravo Petrina, njegov donačelnik ali i svi članovi Općinskog vijeća (za razliku od županovih stranačkih kolega), od preuzimanja vlasti u Primoštenu davne 2001. godine volonteri odnosno svoju dužnost obnašali bez naknade. Donačelnik, vijećnici, članovi upravnih i nadzornih odbora od 2001. godine do danas, dok je načelnik Petrina tek naknadno 2013. godine i na nagovor svojih službi počeo uzimati volontersku naknadu u iznosu od cca 6000,00 kn za konkretan posao kojeg obavlja (svaki dan) u općini koja je najrazvijenija lokalna samouprava u županiji za razliku od župana kojemu je plaća od cca 17.000,00 kuna (ali koja plaća je očito nedostatna za životni stil kojeg vodi) veliki iznos za posao kojeg obavlja i za rezultat kojeg županija ima. Stoga čudi podatak da je sam župan smogao snage svojoj stranci uplatiti donaciju za izbore u iznosu od 29.000 kuna.

Što se tiče rada Povjerenstva za sukob interesa ističe se da je ovo još jedna koordinirana akcija sustava protiv u svrhu rušenje (očito dobrog) rejtinga Stipe Petrina.

Institucije sustava kako bi naškodile uspjehu MOST-nezavisnih lista čiji kompletan program se oslanja na načela kojima se Nezavisna lista Stipe Petrina rukovodi već 15. godine, udružene u tome da Petrinu prikažu u lošem svjetlu. Rješenje Povjerenstva očito je naručeno i dogovoreno da bude plasirano tik pred izbore kada isti donose a potom i objavljuju u medijima odluku koja je donesena ranije odnosno 25. svibnja 2015. godine premda je o njoj odlučeno na sjednici od 2. travnja 2015. godine stoga evo konkretnog primjera neučinkovitosti i sporosti birokracije koja u pet mjeseci nije mogla sastaviti suvislo obrazloženje.

Svejedno hvala vam jer svaka reklama je reklama. Ovog puta Povjerenstvo izmišlja pojam “javna dužnost u širem smislu” dok u predmetu Broj: M-84/14 od 3. srpnju 2014. godine utvrđuje da vijećnici u mjesnim odborima u smislu odredbi ZSSI-a nisu dužnosnici kao što je u svoje vrijeme 2009. godine kada ste silom oduzeli zakonom stečeno pravo A. Palarić izmislio pojam “konkludentna radnja” kojim nepostojećim zakonskim terminom ste me izbacili iz Županijske skupštine premda je kasnije potvrđeno da mogu istovremeno biti i načelnik i županijski vijećnik.

Dakle ponavlja se “pravna država” kao i nebrojeno puta do sada. Kako u konkretnom slučaju postoji očiti sukob pravnih pravila koje stručne službe ne znaju riješiti jer se nastavlja običaj donošenja nekvalitetnih zakona koje donose narodni predstavnici birani po stranačkom ključu a ne po sposobnosti, očito je da je točno moja konstatacija da nemamo pravnu državu.

Ipak ovog puta, građani na izborima mogu glasati “za” a ne “protiv”, jer imaju ljude koji vrijede kao pojedinci i kojima ne treba stranka da bi bili faktori.

U Primoštenu, 5. studenog 2015. godine

NEZAVISNA LISTA STIPE PETRINA
Stipe Petrina