Sa 13. sjednice Županijske skupštine šibensko kninske županije

Na  kao vijećnica postavila sam neka pitanja. Odgovore nisam dobila…

Vijećnik Iris Ukić Kotarac kazala je: „Evo već smo svjedoci da vi župane ništa ne
radite. To mogu odgovorno reći, zato što je nezavisna lista Stipe Petrina putem svoga vijećnika još prije 5 i pol godina upozorila na problem onečišćenja kninske lagune. Međutim,to što vi ništa ne radite i za to ste nagrađeni mjestom predsjednika Zajednice županija, koji isto kao udruga apsolutno ništa ne znači… moje pitanje se odnosi što rade vaši dožupani,
konkretno gospodin Blažević – vi ste kninjanin, građanin ste Knina, predsjednik ste kninske organizacije HDZ-a, naslijedili ste gđu Rimac i vas kao građanina Knina apsolutno ništa ne zanima u vezi onečišćenja lagune. Što ste vi radili cijelo ovo vrijeme? Za što vi primate plaću? Iz izvješća o radu župana vidimo da se ne radi praktički ništa. Vi idete na nekakve protokolarne sastanke, stavljate vijence ali ništa korisno za ovu županiju ne radite.
Vas troje nas jako puno koštate. Godišnje to je milijun kuna. Za šta? Da ste se podijelili po nekakvom resoru ili makar da ste vi zaštitili svoje sugrađane, odnosno nas kao Hrvatsku koja jedina europska zemlja ima veći prosjek pitke vode po glavi stanovnika, koji u prosjeku iznosi 4,600 kubika, mi imamo 27 tisuća i 300 metara kubnih vode po glavi stanovnika godišnje i to nas stavlja u vrh europske i svjetske populacije. Znači, voda je nafta 21. stoljeća. Mi se igramo sa
hrvatskim vodama, ne samo sa područjem DIV-a koje radi od 2013 godine bez okolišne vodopravne dozvole, uz „amen“ županije očito, jer vi ste kao nekakav faktor.
Vi se držite kao da ste nekakav faktor, a u pravilu niste ništa, jer samo je pitanje međustranačkih obračuna kad ćete izgubiti poziciju a podrška vam pada. Od 120 tisuća stanovnika imate manje od 20 tisuća podrške.
Pitanje je što vi cijelo vrijeme radite. Možete se vi smijati župane dok je glupih
građana bit će HDZ na vlasti. Vi uništavate RH. Vaše ministarstvo dozvoljava frakiranje koje za posljedice može imati potrese na području RH, onečišćenje izvora vode. O tome mi govorimo.
Mi smo jedina država koja može kapitalizirati svoje prirodne resurse a mi ih ovim
postupcima ugrožavamo. Vi ne reagirate , uopće. Vi ste građanin Knina, vi ste se trebali prvi postaviti oko ovog pitanja, čak i ako vaši nadređeni stranački članovi nisu bili zainteresirani za to.
Značio 5 i pol godina nama je trebalo da vi dođete u tu situaciju da ćete održati, da ste održali sastanak, odnosno poslali ste doktoricu znanosti, ali što radite u ovom okruženju. Hoćete li vi sutra biti odgovorni ako se nešto dogodi. Hoćete i svi vi počinitelji u Županijskoj skupštini, sateliti i svi vi građani koji ste se prodali.

Ponavljam vaših birača je 20 tisuća građana a nas ima 120. Ako se mi ne možemo dogovoriti i premostiti neke svoje razlike onda stvarno Hrvatska ne zaslužuje da ovdje egzistira. Doći će nam stranci, triba nas rasprodati.
Lipo nas odma raspustite jer vi ne radite svoj posao, Županijska skupština s HDZ-ovom većinom što znači. Vi možete ne odgovarati na naša legitimno postavljena pitanja i vama jesve to olako. Naravno, zato što vas nitko ne ugrožava, jer su ljudi više izgubili ikakvu volju zaživotom.

Moje je pitanje kad ćete početi nešto raditi. Što vi radite na razini HDZ-a koji ima
vlast i u Gradu Šibeniku i u Županiji i u Županijskoj skupštini imate predsjednicu. Imate svu vlast a samo prebacujete lopticu sa jednih na druge, a vi ne radite ništa.“