Šibenik nije ni čist, ni zelen

Prošlo je dvije godine otkako smo fuzijom Gradske čistoće i Zelenila osnovali novu tvrtku”Zelni grad”, a nemamo ni čistoću ni zelenila u gradu- tvrdi Branko Kronja, vijećnik NL Stipe Petrine. Kronja je samo jedan od mnogobrojnih Šibenčana koji dnevno imaju primjedbe na rad gradskog poduzeća Zeleni grad, još otkako je posječena pitospora ispod Katedrale, pa do nedavnog uklanjanja jasena kod Muzeja grada.

-Sve je manje zelenila i cvijeća, sve manje zelenih otoka u gradu, a sve više smeća, tako da od obećanja kako će biti više cvijeća manje smeća, mi imamo obrnutu varijanu, sve manje cvijeća, a sve više smeća u gradu- ocijenio je nezadovoljni Kronja.

Upozorio je i na sramotni deponij ispod nadvožnjaka kod Gimnazije, dakle, u centru grada, i zaključio da je upravo taj nered ono što smo sinergijom dvije gradske tvrtke dobili, samo zato što nema nikakve strategije, nego se improvizira i građani više nemaju povjerenja u Zeleni grad. Revoltirani vijećnik je kao dokaz svojim tvrdnjama predao gradonačelniku i seriju fotografija koje govore o stanju u gradu.

Cijeli članak pročitajte OVDJE