Ušutkajmo medije da bi krivi ostali zaštićeni

Stipe Petrina:
Ja kao ono slucajno znam suce: alkoholicare, narkomane, drukere dilerima droge, dilere, psihicke bolesnike, koji su skrivili saobracajnu pod uticajem akohola i pobjegli sa mjesta nesrece, znam one koju su prikrivali trgovinu organima, koji su uzimali mito za potpis presuda koje je pisao odvjetnik jedne od strana u sporu, znam one koji su prijetili strankama sa oružjem, znam one koji su u godinu dana po završetku pravnog fakulteta dolazili na položaj suca, i tako dalje još puno njih korumpiranih znam.
Nudio sam konkretne dokaze i imena ljudi iz struke koji su bili spremni govoriti i svjedociti o kriminalu svojih kolega ali doslovno NITKO u ovoj balkanskoj pripizdini nije pokazao ni najmanji interes da se išta u sudstvu promjeni. NITKO. Svi nabrojeni slucajevi imali su zajednicki finale. Svi su NAPREDOVALI i postajali cijenjeni suci viših sudova.

“Dosta je više tog mistificiranja sudačke profesije, tog celofanskog pristupa njihovom radu i njihovim, nerijetko skandaloznim odlukama. Izborom u trajno zvanje postali su gotovo neopozivi, a famoznom neovisnošću apsolutno nedodirljivi. Kao neka vrst nadkaste koja nikomu ne odgovara, koju se ne smije ni krivo pogledati, kamoli kritizirati, jer im od svake kritike srce naprosto prepukne od “duševne boli”. Koja, dakako, ima svoju terapeutsku cijenu. Dovoljno visoku da preventivno ušutka sve kritičare… ”

Više o ovom groznom činu pročitajte ovdje