Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vijesti

Kratka kronologija trakavice vezane uz projekt osnivanja Sveučilista u Šibeniku od 2009 do 2017. godine

Tko je u pravu?

Gradska vlast je od 2014 godine PR agenciji Manjgura platila 750 000 za uljepšavanje slike o sebi i stanju u Gradu Šibeniku, ustvrdila je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika vijećnica NL Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac pozivajući se na podatke koje je pronašla u e oglasu javne nabave Grada Šibenika, ali nigdje nije mogla pronaći ugovore.

Više pročitajte OVDJE

Kratka kronologija trakavice vezane uz projekt osnivanja Sveučilista u Šibeniku od 2009 do 2017. godine

Šibenski gradski vijećnik s Nezavisne liste Stipe Petrine upozorava: Nogometni klub ima tretman hotelskog gosta, ali ništa ne plaća

Na zadnjoj sjednici šibenskog Gradskog vijeća, među ostalim, raspravljalo se o gradskom proračunu za 2021. godinu koji će iznositi oko 452 milijuna kuna. Ipak, prije samog prijedloga proračuna, jedna od intrigantnijih točaka bila je rebalans na dodjelu sredstava za sport u kojoj se obrazlaže dodjela dodatnih sredstava, po drugi put ove godine, Javnoj ustanovi športski objekti u iznosu od 1.154.000 kuna, već potrošenih, najvećim dijelom uzrokovano neplaniranim troškovima održavanja nogometnog igrališta Šubićevac.

 

Više ovoj temi možete pročitati OVDJE

Poziv na skupštinu

Poziv na skupštinu

NEZAVISNA LISTA STIPE PETRINA

Predsjednik stranke NEZAVISNA LISTA STIPE PETRINA, svim članovima stranke upućuje sljedeći:

POZIV

U skladu sa Statutom stranke, sazivam redovnu godišnju skupštinu stranke NEZAVISNA LISTA STIPE PETRINA koja će se održati dana 23. prosinca (srijeda) 2020. godine, u hotelu Slava u Primoštenu s početkom u 18,00 sati

Za Skupštinu predlaže se slijedeći:

DNEVNI RED

  1. Izmjena i dopuna Programa rada i Financijskog plana stranke za 2020. godinu,
  2. Program rada NLSP za 2021. godinu i Financijski plan za 2021. godinu,
  3. Izmjena i dopuna Statuta stranke,
  4. Izvješće predsjednika stranke o radu stranke za 2020. godinu,
  5. Izvješće Glavnog odbora stranke za 2020. godinu,
  6. Izvješće Nadzornog odbora stranke za 2020. godinu,
  7. Izvještaj o donacijama za 2020. godinu,
  8. Izvještaj Revizije za poslovanje stranke u 2019. godini s očitovanjem NLSP (na znanje),
  9. RAZNO

Molimo Vas da se svakako odazovete pozivu!

Predsjednik

Stipe Petrina

Napomena: Skupština će se održati na način da će sudionici biti raspoređeni u tri odvojene hotelske sale, i pratiti održavanje sjednice neposredno, odnosno video vezom i uz poštivanje svih epidemioloških mjera po preporukama Stožera civilne zaštite RH s maksimalnim brojem sudionika. Oni članovi koji ne budu mogli pristupiti skupštini neposredno, moći će sudjelovati na skupštini odnosno u odlučivanju putem obrasca, (koji će se zajedno s materijalima dostaviti neposredno odnosno e-mailom).

(Organizator će svim sudionicima koji budu prisustvovali skupštini osigurati zaštitna sredstva i dezinficijense)

Sukladno odredbama Statuta pozvani ste predlagati izmjenu i dopunu dnevnog reda neposredno na skupštini ili ste pozvani ranije, na adresu sjedišta stranke (Rupe 11. Primošten)  ili putem mail-a na mail adresu stranke nlsp@stipepetrina.comdostaviti prijedloge akata.

Dolazak ili nemogućnost dolaska na redovnu skupštinu molim vas potvrdite na tel. broj: 099/424-8252

Svi materijali za skupštinu će vam se dostaviti odnosno biti uručeni, a iste ste ovlašteni preuzeti putem mail adrese stranke. e-mail nlsp@stipepetrina.com

Plitvička jezera

Proročanstva se ispunjavaju, počela je trgovina vodom

Wall Street je prvi put u povijesti počeo trgovati vodom.
Na terminskom tržištu roba na Wall Streetu od ovoga tjedna trguje se vodom, a njezina će cijena varirati poput cijena nafte, zlata ili pšenice, izvijestila je najveća svjetska burza financijskih derivata CME Group.
Evo što je 2013.godine izjavio Stipe Petrina.
U međuvremenu birali ste HDZ, pa HDZ, pa opet HDZ…
Nije da vam nismo rekli.
Više pročitajte na OVDJE

Želim da znate istinu!

Bolje da mediji ne vide sve

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE I GRADSKOG VIJEĆA ODRŽAT ĆE SE 14.12. VIRTUALNO NA ISTI DAN I U ISTI SAT BEZ PRISUTNOSTI MEDIJA.
Po svemu sudeći do lokalnih izbora koji će se održati u svibnju 2021 godine, u Šibensko kninskoj županiji nećemo imati “normalnu” sjednicu Gradskog vijeća ni Županijske skupštine.
Navedeno proizlazi iz odluka predsjednika predstavničkih tijela Gradskog vijeća Zlatovića i Županijske skupštine Dujića koje tako lijepo idu na ruku Buriću i Pauku.
Planirano je da se Gradsko vijeće i Županijska skupština održe putem aplikacije na isti dan 14.12. i u tako reći u isti sat! Kako praktično pogotovo, kad se treba raspravljati o proračunu kao najvažnijem dokumentu!
Virus COVID-19 je kao HDZ, iscrpljuje, osiromašuje a u konačnici one najslabije dovodi do smrti! Ministar Božinović 27.11. donio odluku kojom je našoj županiji dao tek preporuku da se sjednice predstavničkih tijela održavaju putem videokonferencje ili drugih tehnologija.
HDZ je preporuku iskoristio jer na taj način oporbu drži daleko od javnosti.
AKO MOŽE SABOR MOŽE I GRAD ŠIBENIK I ŽUPANIJA
Ovim putem zahtijevam da se sjednica vijeća i skupštine održi na redovan način jer za to imamo uvjete.
Kao što vam je poznato, sjednice sabora održavaju se u više dvorana pa je navedeno moguće organizirati i u Šibeniku.
Centar za tehnologije ABC, Trokut, predavaonice veleučilišta, Studija energetike, sva sila tehnološkog znanja i izvrsnosti na koje se zaklinju HDZ-ovske vlasti, u ovom slučaju kao da ne postoje!
Iz ovog jasna je vaša namjera i krajnji cilj! Oporbu i građane treba uštakati i zatvoriti i ne dopustiti im iskažu svoje nezadovoljstvo.
SLIKA GOVORI TISUĆU RIJEČI
HDZ čega se bojite, “Petrinala”, mogućnosti da građani putem TV prijenosa vide i čuju ono što vam oporba na sjednicama i na aktualnom satu poručuje. Zašto zakazujete sjednice Županijske skupštine i Gradskog vijeća na isti dan. Da li vam je cilj da svi novinari ne mogu pratiti sjednicu i vijeća i skupštine pa da ne dobijete koje neovisno novinarsko razmišljanje. Želite li spriječiti da se oporba više puta pojavljuje u medijima. Očito da da!
Kako je naša županija blagoslovljena turizmom i hotelskim konferencijskim salama, ako su vam popunjeni “inkubatori” predlažem da se sjednica održi u nekom od hotela.
Kad ima volje ima i načina ili da zaključimo da lokalni i regionalni HDZ lošijeg imuniteta od onog saborskog!

Gradonačelnikova bezuvjetna ljubav prema gradu Šibeniku i uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju

Korona može biti i prednost ako je znaš pametno iskoristiti

Pozivajući se na zakonsko pravo na pristup informacijama, Iris Ukić Kotarac poslala je gradskim i županijskim institucijama nekoliko desetaka upita.

Gradska i županijska vijećnica s Nezavisne liste Stipe Petrine nije prošla “lišo” zadnjih dana otkako joj je potvrđena zaraza koronavirusom. Kako je i sama na svom Facebook profilu otkrila, imala je konstantnu povišenu temperaturu, grlobolju, kihanje, kašalj, neizdrživu bol u lumbalnom dijelu kralježnice i zglobovima te opći umor i slabost.

“Najgori od svih simptoma ovog virusa, snažne su glavobolje, suhe i krvave oči i umor koji jednostavno ne prestaje i radi kojih ne možeš raditi”, napisala je.

Ipak, u trenucima kad je raditi mogla, očito nije gubila vrijeme. Pozivajući se na zakonsko pravo na pristup informacijama poslala je gradskim i županijskim institucijama nekoliko desetaka upita vezano uz rad Poduzetničkog inkubatora, županijske Obrtničke komore, Trokuta i šibenskog Veleučilišta.

– Budući da smo ocijenjeni kao grad koji najviše ulaže u obrazovanje i mlade, pa kako imamo i ekstra ulaganja u poduzetništvo, zanimalo me i stanje na Veleučilištu, u Poduzetničkom inkubatoru i Trokutu – rekla je Ukić Kotarac jutros za ŠibenikIN.

Gradska i županijska vijećnica se nada odgovore dobiti do iduće sjednice Gradskog vijeća, a u međuvremenu je i preboljela covid.

Izvor: Šibenik.in

Petričić i Petrina o ovršnoj mafiji, bankarskom lobiju, dužničkom ropstvu i pravosuđu

Stipe Petrina, intervju za Telegram

Stipe Petrina ima ludu priču koja traje 7 godina: ‘Sada sam se obratio Ustavnom sudu da me zaštiti od hrvatskog pravosuđa’

Krajem prošlog mjeseca načelnik općine Primošten Stipe Petrina podnio je ustavnu tužbu tražeći ukidanje za njega nepovoljne presude Županijskog suda u Splitu u predmetu Krešimir Krnić protiv Stipe Petrine iz travnja ove godine, te rješenja Vrhovnog suda koji je u kolovozu odbio reviziju tog postupka. Ustavni sud o tome će tek odlučivati tako da se ishod ne zna.

No, ako ga opet odbiju, Petrina će, kaže, ići na Europski sud za ljudska prava jer je siguran da materijala ima. Tamo je, uostalom, već dobio dva spora protiv hrvatskih sudova pa vjeruje da bi i ovdje mogao biti sretne ruke.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE

 

Gradonačelnikova bezuvjetna ljubav prema gradu Šibeniku i uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju

Rekonsturirati se mora

REKONSTRUIRATI SE MORA
Rekonstruirati se mora, da li zbog “suočavanja s argumentima” ili zbog “montirane snimke” koja služi u “politiziranju činjenica” ili pak zbog novog plovnog puta na ulazu u garažu. Sada sasvim svejedno je. Važno je da se danas, od 16,00 sati, samo nekoliko mjeseci od filmskog otvaranja Zvonimirove ulice, ta ista ulica koja se radila (pre) dugo ipak zatvara sve kako bi se otklonili “lagani propusti”.
Slika može sadržavati: tekst
Slika može sadržavati: tekst
Da parafraziram prvog čovjeka grada, budimo razumni i poštujmo dokaze, kad već ne poštujemo svoje sugrađane odnosno one koji se usude!
U nastavku donosim vam snimku “laganih propusta” a koju snimku je napravila jedna “seoska budala” koja, kako kaže doktor, predstavlja onu grupu ljudi u gradu koji se bune a koji po njegovom mišljenju “u životu nisu ništa radili ni napravili pa niti išta mogu korigirati, da sjede, pišu i iznose vlastite misli bez da se suoče s argumentima”.
Evo argumenata

Kratka kronologija trakavice vezane uz projekt osnivanja Sveučilista u Šibeniku od 2009 do 2017. godine

Grad otvorio aqua park na Poljani

“Uz vodeni sat i skakaonicu koja zaklanja zgradu kazališta, dobili smo još jednu atrakciju, ronjenje u garaži i rafting u ulici Petra Grubišića”, napisala je na svom Facebook profilu Iris Ukić Kotarac, gradska vijećnica s NL Stipe Petrine

Lako je biti nespretan s javnim novcem bez obzira da li on dolazio iz Unije ili iz džepova građana, kad znaš da imaš novo mjesto za selfije (bez obzira što su ti noge u vodi).Važno je da je novo i “naše”. Bez obzira na sve, krivca za današnju situaciju ne treba tražiti u lošem vremenu već u investitoru, projektantu i nadzoru”, kaže ona.

Iris Ukić Kotarac smatra da se danas potvrdilo da je ulaz u garažu, koji je sam po sebi ružan i zaklanja povijesnu zgradu kazališta, trebao biti na drugom mjestu, a ne na udaru oborinskih voda iz ulice Petra Grubišića, a posebice ne zbog stanja u Zvonimirovoj koja je i ranije uslijed kiša bila preplavljena a sada i nakon rekonstrukcije i dalje ima neefikasan sustav oborinske odvodnje.Grad otvorio aqua park na PoljaniPOTOP U PODZEMNOJ GARAŽI / Kratkotrajni pljusak napunio garažu vodom, slijevala se i iz Ulice Petra Grubišića“Ne znam da li je projektant razmatrao ovaj problem slijevanja enormnih količina vode iz čak dva pravca (ulica P. Grubišića Zvnimirova), ali gradski oci su trebali i mogli razmišljati o ovom problemu i predvidjeti ovaj mokri scenarij.Projekt je trebao i morao biti napravljen da može izdržati ne 11 minutni već 11 satni pljusak. Dakle trebalo je sve predvidjeti za najgori mogući scenarij a on je potop jer klimatske promjene su tu a nemamo svi duge vratove kao šibenske garažne žirafe. Ako se i pogriješilo s niveletom Zvonimirove, i ako su sabirna okna krivo postavljena, propust se nije smio dogoditi s ulazom u garažu koji “pije” vodu iz čak dvije ulice”; sdmatra ona i dodaje:

“Uz navedeno, te uz situaciju u Docu i uvalu Pekovac, smrad kolektora koji guši građane Podsolarskog, sasvim je jasno da je sustav postavljen krivo i da se oborinske i fekalne vode se ne smiju prikupljati zajedno. Doslovno plivamo u govnima, za to je kriva struka ali i birači”.